aA
Estija išsiuntė iš šalies du Rusijos diplomatus, šeštadienį pranešė laikraštis "Eesti Paevaleht". Laikraščio turimais duomenimis, Estijos vidaus reikalų ministerija (VRM) šį trečiadienį minėtiesiems diplomatams liepė per 48 valandas palikti šalį.
Pasak leidinio, vienas diplomatas iš Estijos išvyko ketvirtadienį, o kitas - penktadienį.

Manoma, kad du ne aukšto rango diplomatai dirbo Rusijos centrinėje žvalgybos tarnyboje arba Rusijos vidaus žvalgybos tarnyboje, rašo laikraštis.

"Eesti Paevaleht" spėja, kad Rusijos diplomatai galėjo būti išsiųsti dėl to, jog rado būtų prieiti ir naudotis dokumentais, susijusiais su NATO ir Europos Sąjungos (ES) plėtra.

"Estijos VRM ir kontržvalgybos saugumo policija įvykį komentuoti atsisakė. Įvykio nekomentuoja ir Rusijos VRM, tačiau akivaizdu, kad ji taip pat imsis atsakomųjų veiksmų ir išsiųs du Estijos diplomatus", - rašo laikraštis.

Oficialių komentarų dėl informacijos apie Rusijos diplomatų išsiuntimą kol kas nepavyko gauti nei iš Estijos, nei iš Rusijos VRM.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.