aA
Taivano prezidentas Chen Shui-bianas (Čen Šuibianas) penktadienį ramino tautą, sakė esąs sveikas, žmonių saugumas garantuotas. Toks pareiškimas pasirodė penktadienį vakare po pasikėsinimo į prezidentą, kuris paskutinę dieną prieš rinkimus dalyvavo prezidento rinkimų kampanijoje.
Chen Shui-bian
Chen Shui-bian
© Reuters/Scanpix
Chen Shui-bianas ir viceprezidentė Annette Lu (Anet Lu), važiavę atviru visureigiu per Tainanio miestą, buvo apšaudyti ir abu sužeisti. Chen Shui-bianui kulka nubrozdino pilvą - žaizda buvo 3 cm gylio ir 11 cm ilgio. Ligoninėje žaizda buvo susiūta 14 siūlių. Prezidentas išleistas namo.

Vakare prezidentą jo rezidencijoje aplankė opozicijos kandidatas į prezidentus Lien Chanas (Lien Čanas). Viceprezidentei buvo sužeista koja, bet nesunkiai. Suteikus pagalbą, ji netrukus buvo išleista iš ligoninės.

"Po kruopštaus daktarų gydymo A Bianas jaučiasi gerai", - taip apie save sakė prezidentas, paminėjęs savo liaudišką pravardę. "Prašyčiau nusiraminti, nesijaudinti. Mes įjungėme nacionalinio saugumo mechanizmą. Dėl Taivano saugumo nėra jokių rūpesčių", - kalbėjo Chen Shui-bianas.

Išpuolis įvyko apie 5 val. 45 min. Grinvičo laiku gatvėje, kurioje susirinkę minios žmonių sveikino prezidentą ir jo pavaduotoją. Buvo triukšminga, šaudė petardos. Per triukšmą ir pats prezidentas nepajuto esąs sužeistas, tik kraujui prasisunkus per marškinius tai paaiškėjo.

Pasak policijos, iš dviejų standartinių pistoletų buvo paleisti du šūviai. Kas šovė, nežinia, įtariamieji nesuimti. Pasiūlyta 3 milijonų Taivano dolerių premija (apie 250 tūkstančių litų) už informaciją apie nusikaltėlius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.