aA
Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas Bratislavoje dalyvauja Vidurio Europos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime, kuris yra Vilniaus 10-uko Premjerų susitikimų tęsinys. Bratislavoje A.Brazauskas susitiko su Gruzijos Prezidentu Michailu Saakašviliu, rašoma pranešime spaudai.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Lietuvos Vyriausybės vadovas susitikimo metu pasidžiaugė, kad Gruzija imasi aktyvesnio vaidmens ir pretenduoja tapti regioninio bendradarbiavimo atrama pietų Kaukaze.

Lietuva labai palaikytų tokią poziciją, kalbėjo A.Brazauskas, kadangi nuostata, kad atskirai kiekviena Kaukazo šalis pasieks daugiau – nėra teisinga. Ministras Pirmininkas A.Brazauskas taip pat sakė, kad Lietuva labai suinteresuota santykių su Gruzija plėtra, tuo labiau, kad Gruzija norėtų perimti mūsų patyrimą integruojantis į Europos Sąjungą ir NATO.

Lietuva kaip tik ir mato galimybę plėsti dvišalius santykius, perduodama savo euroatlantinės integracijos, demokratinių pertvarkymų patirtį, plėsdama saugumo ir stabilumo zoną Europoje, - akcentavo A.Brazauskas. Ir toliau tęsė, kad mūsų valstybių dvišalių santykių plėtrą labai sustiprins Lietuvos ketinimas nuo šių metų vasaros atidaryti ambasadą Gruzijoje.

Susitikimo metu Gruzijos pusė kalbėjo, kad jiems labai svarbus Lietuvos patyrimas integruojantis į euroatlantines struktūras, Gruzija norėtų, kad Lietuva būtų pagalbininkė užmezgant kontaktus su ES institucijomis. Kartu buvo sutarta, kad artimiausiu metu į mūsų šalį turėtų atvykti Gruzijos Europos integracijos ministrė.

Susitikimo metu abi pusės taip pat pasidalino nuomonėmis apie šalių vidaus politiką. Gruzijos Prezidentas sakė, kad jiems didžiausią problemą kelia korupcija ir šešėlinė ekonomika, kuri sudaro apie 70 proc. viso ūkio. A.Brazauskas pastebėjo, kad tai apskritai visų postsovietinių valstybių problema.

Tokia tendencija išlieka ir Lietuvoje, kova su korupcija ir šešėline ekonomika yra ir Lietuvos Vyriausybės vienas svarbiausių uždavinių, - kalbėjo jos vadovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.