aA
Mažiausiai 23 žmonės, daugiausia - jaunuoliai, žuvo ir 15 buvo sužeista penktadienį per kruviniausią Suomijos istorijoje kelių eismo nelaimę, kai jų autobusas susidūrė su sunkvežimiu, pranešė policija. Avarija įvyko ankstų rytą netoli Konginkangaso miesto Suomijos centre, už maždaug 300 kilometrų į šiaurę nuo Helsinkio.
Eismo nelaimė Suomijoje
Eismo nelaimė Suomijoje
© Reuters/Scanpix
Per incidentą popieriaus rulonus gabenęs sunkvežimis iškrypo iš kelio ir trenkėsi į artėjusį autobusą.

Policija pranešė, kad dalis rulonų, kurių kiekvienas svėrė nuo dviejų iki trijų tonų, įlėkė į autobusą, kuriuo važiavo maždaug 40 jaunuolių. Kai kuriems iš jų tebuvo 12 metų. Jie iš Helsinkio ir Tamperės miestų vyko slidinėti į Suomijos šiaurę.

"Atsižvelgiant į žuvusiųjų skaičių, tai - baisiausia eismo nelaimė Suomijos istorijoje, - teigė Suomijos automobilių draudimo centro, kuris Suomijoje tiria mirtinas eismo nelaimes, atstovas Lasė Hantula (Lasse Hantula). - Net vertinant pasauliniu mastu, tai buvo didelė nelaimė".

Susidūrimo priežastis dar nežinoma. Visoje Suomijoje aukų gedima pusiau nuleistomis vėliavomis.

Policija pareiškė, kad autobuso vairuotojas tikriausia žuvo. Sunkvežimio vairuotojas, patyręs šoką, buvo nugabentas į ligoninę. "Dirbu maždaug 30 metų ir nepamenu matęs ką nors panašaus", - sakė policijos pareigūnas Tuomo Puranenas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.