aA
Bendrovė „FingerWorks“ paskelbė pradėsianti prekybą novatorišku įtaisu, atstosiančiu standartinę klaviatūrą ir pelę. Jis pavadintas „FingerBoard“ ir bus pradėtas pardavinėti rugpjūčio pabaigoje už 289 JAV dolerius (1156 litus).
"FingerBoard" įtaisas
Idėja apjungti klaviatūrą ir pelę į vieną įrenginį nėra nauja. Nešiojamų kompiuterių klaviatūrose jau seniai montuojamas kursoriaus valdymo ratukas. „FingerBoard“ yra planšetė, kurioje yra standartinės QWERTY klaviatūros "klavišai" ir kursoriaus valdymo laukas. Tiek klaviatūra, tiek pelė yra valdoma prisiliečiant pirštų galiukais.

Įrenginys suderinamas praktiškai su visais asmeniniais kompiuteriais. Jam reikia tik operacijų sistemos „Windows“ arba „Linux“, bei USB ir PS/2 jungties.

Pasak gamintojų, kitos teigiamos „FingerBoard“ savybės yra ergonomiškumas ir naudojimosi patogumas. Įrenginys saugos vartotojo rankas nuo pervargimo, o dėl „Touch“ technologijos bus galima žymiai greičiau suvesti norimus duomenis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.