aA
Tiriantys pakelės maniaku praminto 58 metų Kazio Jonaičio baudžiamąją bylą Vilniaus apygardos prokurorai gerokai pasistūmėjo į priekį. Šalia Vilniaus esančių Grigiškių gyventojas K.Jonaitis vakar pareigūnams prisipažino nužudęs 20 metų studentę Jurgitą Šteinaitę, kurios lavonas šalia kelio Vilnius-Kaunas buvo rastas šių metų gegužę.
Jis taip pat neneigė nužudęs ir 25 metų Eglę Venskutonytę. Jos kūną tame pačiame kelyje pavyko aptikti balandį. Abi merginos buvo žiauriai sumuštos, pririštos prie medžių, pasmaugtos ir apiplėštos.

Iki vakar žudikas atkakliai tylėjo arba neigė savo kaltę. K.Jonaitis prisipažino nužudęs dvi merginas, priremtas pareigūnų turimais įrodymais. Dėl kitų žmogžudysčių, kuriomis jis įtariamas, žudikas neduoda parodymų.

"Bandydamas išsisukti ar mus suklaidinti, per apklausą jis pasakoja visokias legendas. Bet mums svarbiausia, jog dėl dviejų epizodų K.Jonaitis prisiėmė kaltę. Reikia su juo dirbti toliau. Visos aplinkybės turėtų paaiškėti ateityje", - teigė vienas prokuroras.

Dar iki K.Jonaičio prisipažinimo pareigūnai jam buvo pateikę kaltinimą dėl J.Šteinaitės nužudymo. Artimiausiu metu jam turėtų būti pateiktas kaltinimas ir dėl E.Venskutonytės nužudymo.

Kartu su šiuo aštuonių klasių išsilavinimą turinčiu Grigiškių gyventoju yra suimta ir jo žmona Galina Jonaitienė. Ji kaltinama nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu.

Yra duomenų, kad dar būdama laisvėje moteris naudojosi be žinios dingusių moterų daiktais - rankinėmis, drabužiais. Ar G.Jonaitienė yra prisidėjusi prie žmogžudysčių, prokurorai iki šiol patvirtinti negali.

Manoma, kad K.Jonaitis nužudė ir praėjusiais metais kelyje Vilnius-Kaunas dingusią geriausią J.Šteinaitės draugę 20 metų Gerdą Šatraitytę bei 23 metų Jeleną Arcebuševą. Ji dingo pernai gegužę, kai iš sostinės Naujininkų rajono ketino grįžti į namus Vilniaus rajone.

Šių merginų nepavyksta rasti iki šiol. Visos be žinios dingusios ar jau rastos nužudytos merginos važiavo susistabdytu pakeleivingu automobiliu.

Kodėl K.Jonaitis prisipažino tik dėl dviejų merginų nužudymo ir nenurodo kitų nusikaltimų vietų? Prokuratūros bei policijos pareigūnai neatmetė versijos, jog žudikas tikisi, kad kitos aukos nebus surastos ir dėl jų nužudymo nepavyks pateikti kaltinimų.

Iki suėmimo K.Jonaitis dirbo Vilniaus bendrovėje "Panerio vairas" sunkvežimio KamAZ vairuotoju. Į darbą iš Grigiškių jis kasdien važinėdavo nuosavu automobiliu "Volkswagen Passat".

"Lietuvos rytas"