aA
Ne veltui sakoma - žilė galvon, velnias uodegon. Dar vieną šios abejotinos tiesos įrodymą pateikė 64 metų amžiaus Saudo Arabijos gyventojas Salehas as Sajaris, neseniai vedęs jau... 58-ąjį kartą.
Musulmonės
Musulmonės
Jo naująja išrinktąja tapo 13 metų mergina, kuri dabar turės atlaikyti naują išmėginimą. Mat pagal šariatą (islamo teisę) musulmonui leidžiama vienu metu turėti ne daugiau kaip keturias žmonas. O S. as Sajaris trečiadienį laikraščiui "Al Shark al Awsat" pareiškė ketinąs "nusiraminti" tik tada, kai ves 60-ąjį kartą. Todėl keturioms dabartinėms Saleho gyvenimo palydovėms, tarp jų - ir jaunajai žmonai, teks mesti burtus, kad paaiškėtų, su kuria iš jų jis išsiskirs, suradęs sau 59-ąją "antrąją pusę". Tuo labiau, kad sveikata jis kol kas nesiskundžia.

Poligamija - įprastas reiškinys konservatyvioms Persijos įlankos monarchijoms. Pavyzdžiui, Jungtiniuose Arabų Emyratuose 63 vaikų tėvas pernai vedė 12-ąjį kartą. Jo naujajai 18 metų žmonai teks padirbėti: vyras ketina patekti į Gineso rekordų knygą ir išauginti mažiausiai 100 vaikų. Jis įsitikinęs, kad palaikyti gerą fizinę formą jam padeda žuvis ir datulės, kurios sudaro didžiąją jo raciono dalį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.