aA
Seimui ketvirtadienį ketinama pateikti svarstyti Konstitucijos pataisas, siūlančias įsteigti ministro pirmininko pavaduotojo pareigybę. Pataisų projektą parengęs Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Vytenis Andriukaitis siūlo, jog premjero pavaduotoją skirtų prezidentas premjero teikimu ir Seimo pritarimu.
Vytenis Andriukaitis
Vytenis Andriukaitis
© ELTA
Kaip rašoma projekto aiškinamajame rašte, "Lietuvai tapus Europos Sąjungos (ES) nare, Lietuvos pareigūnai neišvengiamai turės dalyvauti įvairių ES institucijų darbe".

"Siekiant išvengti tokios situacijos, kad išvykus premjerui, ministrams, mūsų Vyriausybė negalėtų teisėtai veikti, spręsti Lietuvos problemų, siūlomas premjero pavaduotojo pareigybės įvedimas", - teigiama aiškinamajame rašte.

Pavaduotojas pavaduotų premjerą šiam laikinai negalint vykdyti savo funkcijų dėl kelionės į užsienį, ligos ar kitų priežasčių. Dabar į užsienį išvykusį premjerą pavaduoja vienas iš ministrų.

V.Andriukaičio iniciatyvą dėl premjero pavaduotojo pareigybės įsteigimo jau parėmė 42 Seimo nariai.

Už Konstitucijos pataisas Seimas turi balsuoti du kartus su ne mažesne kaip trijų mėnesių pertrauka ir jos įsigalioja praėjus mėnesiui po antrojo balsavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.