aA
Lietuvos ministrų kabinetas posėdyje trečiadienį nutarė 176 tūkst. litų paremti Lenkijos lietuvių mokyklos Seinuose statybą. Šios lėšos skirtos iš Vyriausybės rezervo.
Litai
Litai
Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, už šias lėšas vyskupo Antano Baranausko fondas "Lietuvių namai" įsigis sklypą statyboms ir tvarkys dokumentus.

Kaip prieš kelias savaites rašė Lenkijos lietuvių leidinys "Aušra", jau yra parengtas mokyklos pastato projektas. Pastate įsikurs pagrindinė mokykla, kurioje galės mokytis 60 vaikų, gimnazija, skirta 40 mokinių, ir vaikų darželis.

Fondo turimas sklypas statyboms yra per mažas, todėl planuojama nupirkti ir greta esantį 1,2 hektaro ploto sklypą.

Sausio pabaigoje Seinų valsčiaus taryba nutarė uždaryti Aradnininkų ir Lumbių mokyklas bei reorganizuoti Krasnagrūdos mokyklą.

Netoli Lietuvos sienos esančiuose Lenkijos valsčiuose lietuviai kai kur sudaro vietos gyventojų daugumą. Pavyzdžiui, Punsko valsčiuje jie sudaro apie 80 proc. gyventojų, apie trečdalis Seinų valsčiaus gyventojų taip pat yra lietuviai.

Iš viso posėdyje trečiadienį ministrų kabinetas paskirstė 700 tūkst. litų iš Vyriausybės rezervo.

331,5 tūkst. litų paskirta Lietuvos nacionalinei UNESCO komisijai. Už šią sumą bus padengtos pernai rugpjūtį vykusio Pasaulio informacijos technologijų forumo išlaidos. Dar 87 tūkst. litų buvo skirti Lietuvos rusų dramos teatro scenos apšvietimo įrangai įsigyti.

Lietuvos rašytojų sąjungos rūmų priešgaisrinei saugai įrengti iš Vyriausybės rezervo paskirta 45 tūkst. litų, Lietuvos aklųjų chorui "Vilnius" - 35 tūkst. litų, tarptautinio plaukimo sprinto festivalio "Anykščiai - 2004" rengimo išlaidoms iš dalies padengti - 20 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.