aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai smogė jau trečią smūgį cigarečių kontrabandininkams – šiąnakt Kybartų kelio poste sulaikytas krovininis vilkikas, kuriuo bandyta į Lietuvą iš Rusijos įvežti beveik tūkstantį dėžių kontrabandinių cigarečių. Tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta cigarečių kontrabandos siunta, sakoma pranešime spaudai.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda (Muitinės kriminalinės tarnybos nuotrauka)
Krovininis vilkikas „MAN“, vairuojamas Rusijos piliečio S. Y., į Lietuvą iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities įvažiavo apie 3 val. nakties. Vairuotojas Kybartų kelio posto muitinės pareigūnams deklaravo tranzitu pro Lietuvą į Rusijos sostinę Maskvą gabenantis makulatūrą – įvairias popieriaus atliekas.

Tačiau poste buvę MKT pareigūnai nusprendė vilkiką detaliai patikrinti. Iškrovę vilkiko puspriekabės gale buvusią makulatūrą, pareigūnai išvydo, jog puspriekabė pilna prikimšta rusiškų kontrabandinių cigarečių „Saint George“, „Horizont“ dėžių.

Iš viso į Lietuvą bandyta įvežti 8 mln. 940 tūkst. vnt. (447 000 pakelių) kontrabandinių cigarečių, kurių vertė juodojoje rinkoje turėtų siekti apie 715 tūkst. litų.

Vilkiko vairuotojas negalėjo paaiškinti kaip jo automašinoje atsidūrė cigarečių kontrabandos siunta, jis sulaikytas dviems paroms. Sulaikyta ir transporto priemonė bei cigarečių kontrabanda. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prieš dvi savaites, kovo 3 d. MKT ir VSAT pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė du krovininius vilkikus, kuriais į Lietuvą iš Rusijos bandyta įvežti 250 dėžių (2 mln. 500 tūkst. vnt.) kontrabandinių rusiškų cigarečių, kurių vertė juodojoje rinkoje siekia 200 tūkst. litų.

Kovo 12 d. Sudargo kelio poste MKT pareigūnų buvo sulaikytas dar vienas krovininis vilkikas, kuriuo į Lietuvą bandyta įvežti 1 mln. 500 tūkst. vnt. kontrabandinių rusiškų cigarečių.

Tad per pirmąsias tris kovo savaites cigarečių kontrabandininkai neteko jau keturių vilkikų, gabenusių 12 mln. 940 tūkst. kontrabandinių cigarečių, kurių vertė juodojoje rinkoje turėtų siekti apie milijoną litų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.