aA
Alytaus pataisos namų administracija kreipėsi į Alytaus rajono apylinkės teismą dėl Boriso Bobičenkos (g.1968 m.) lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietos. Administracijos teikimą išnagrinėjo teisėjas Algis Markevičius.
Teismas
Teismas
B.Bobičenka, "Vilniaus brigados" gaujos narys, kartu su šios nusikalstamos grupuotės lyderiu Borisu Dekanidze, nariais Igoriu Achremovu ir Večeslavu Slavickiu pripažintas kaltu nužudant žurnalistą Vitą Lingį.

Už šį nusikaltimą B.Bobičenkai buvo paskirta 13, už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime - 10 metų laisvės atėmimo bausmė ir pridėta neatlikta bausmė už atvirą vagystę. Bausmės subendrintos, ir iš viso jam skirta kalėti 13 metų ir trys mėnesiai.

B.Bobičenka bausmę atlieka nuo 1993-iųjų, Alytaus pataisos namuose - nuo 2000-ųjų rugsėjo. Nuteistajam laisvės atėmimo laikas baigiasi 2007-ųjų sausio 14-ąją. Alytaus pataisos namų administracija pagal įstatymą kreipėsi į teismą dėl B.Bobičenkos lygtinio paleidimo, pateikė išsamią charakteristiką apie jo elgesį įkalinimo įstaigoje. Savo ruožtu nuteistasis parašė įsipareigojimą daugiau nenusikalsti.

Teismas nustatė, kad B.Bobičenka, dar neatlikęs bausmės už pirmąjį nusikaltimą, toliau darė naujus sunkius nusikaltimus. Savo kaltės jis nepripažino, nesigailėjo dėl savo veiksmų. Nuteistasis charakterizuojamas neigiamai.

Yra duomenų, kad pataisos namuose jis organizavo psichotropinių ir narkotinių medžiagų platinimą. Teismas priėjo prie išvados, jog B.Bobičenkos negalima laikyti neizoliuoto nuo visuomenės ir pasitikėti vien jo rašytiniu įsipareigojimu daugiau nenusikalsti nėra pagrindo.

Teismas atmetė pataisos namų administracijos teikimą dėl B.Bobičenkos lygtinio paleidimo.