aA
Siekdamas kovoti su sparčiai plintančia AIDS epidemija, Kenijos prezidentas Danielis arap Mojis paragino savo šalies gyventojus susilaikyti nuo lytinių santykių. Jei visi Kenijos gyventojai "galėtų dvejus metus atsisakyti sekso", tai sustabdytų ligos plitimą, ketvirtadienį prezidentą citavo dienraštis "Daily Telehraph".
Couple
Savo pasiūlymą D.arap Mojis pateikė farmacijos bendrovės susitikime sostinėje Nairobyje praėjus dienai po to, kai paskelbė apie planus importuoti į šalį 300 tūkst. prezervatyvų. Tai kiekvienam seksualiai aktyviam Kenijos gyventojui garantuoja 60 sargių per metus.

"Man, kaip prezidentui, gėda, kad mes šiems dalykams turime išleisti milijonus Kenijos šilingų", - sakė D.arap Mojis. Kai kurie bažnyčių vadovai su pasipiktinimu reagavo į tokius planus.

Kenijos vyriausybė 1998 metų pabaigoje AIDS paskelbė nacionaline katastrofa. Šalyje AIDS virusu yra užsikrėtę 2,5 milijono žmonių. Daugiau kaip 250 tūkst. gyventojų jau serga. Kasdien nuo epidemijos miršta nuo 500 iki 700 žmonių.

Prieš dvi savaites prezidentas pareikalavo karti tuos AIDS ligonius, kurie sąmoningai užkrečia kitus. Kiekvienam prievartautojui turi grėsti mažiausiai kalėjimas iki gyvos galvos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.