aA
Darbas yra darbas, bet ir pomėgiai - ne paskutinėje vietoje. Seimo Krikščionių partijos frakcijos narė Zita Užlytė prieš pusantro mėnesio pasirūpino gauti Seimo valdybos palaiminimą keliauti į Paryžių, rašo „Lietuvos žinios“.
Zita Užlytė
Zita Užlytė
© J.Markevičiaus nuotr.

Svarbiausias sausio viduryje į Prancūzijos sostinę besirengiančios parlamentarės Z.Užlytės išvykos tikslas - aplankyti Eliziejaus laukų Didžiuosiuose rūmuose veikiančią garsaus impresionisto Claude'o Monet darbų parodą, kurioje eksponuojama beveik 200 paveikslų.

Nors kelionė suplanuota ne sesijos metu, "krikščionė" nusprendė laikytis visų formalumų ir atsiklausti Seimo valdybos, ar gali vykti į Paryžių net ir už savo pinigus. Parlamentarė tikisi spėti grįžti į pratęstą rudens sesiją, kurios posėdžiai planuojami sausio 18-20 dienomis.

Švietimo, mokslo ir kultūros komitete (ŠMKK) dirbanti Z.Užlytė LŽ pabrėžė, kad C.Monet - mėgstamiausias jos dailininkas. "Jo darbų esu mačiusi ir anksčiau Paryžiaus "d'Orsay" muziejuje, bet Eliziejaus laukų Didžiuosiuose rūmuose eksponuojami paveikslai suvežti iš viso pasaulio", - sakė parlamentarė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.