aA
Penki Seimo nariai, dalyvavę pernai gruodį Prezidento rėmėjų prie Profsąjungų rūmų ant Tauro kalno surengtame nesankcionuotame mitinge, pažeidė įstatymą. Tai nustatė Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Seimo valdyba bus informuota apie tai, kad mitinge dalyvavę Seimo nariai Dailis Barakauskas, Henrikas Žukauskas, Julius Veselka, Vytautas Šustauskas ir Egidijus Skarbalius pažeidė įstatymą.
Piketas už R.Paksą - karikatūra
Piketas už R.Paksą - karikatūra
© DELFI
"Seimo nariai, žinodami, kad dalyvauja nesankcionuotame mitinge, turėjo iš jo pasišalinti. Seimo nariui yra keliami didesni reikalavimai nei paprastam piliečiui", - sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Išsiaiškinti, ar dalyvaudami nesankcionuotame mitinge jie nepažeidė įstatymo, etikos sergėtojų buvo prašiusi grupė parlamentarų liberalcentristų.

Pernai gruodžio 20-ąją Koncertų ir sporto rūmuose buvo planuotas visuomeninio judėjimo "Už Prezidentą ir teisingą Lietuvą" suvažiavimas, tačiau dėl organizacinių nesklandumų veiksmas buvo perkeltas ant Tauro kalno.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.