aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija atsisakė dar kartą svarstyti, ar Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų įstatymo ne tik prie savo sklypo neteisėtai prijungdamas papildomą žemės sklypą, bet ir ją įteisindamas.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
Į parlamentinę komisiją kreipėsi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), prašydama įvertinti A.Paulausko elgesį jam jau einant Seimo pirmininko pareigas.

Prieš kurį laiką Seimo Etikos komisija nusprendė, jog 1999 metais savavališkai išplėsdamas savo namo Vilniaus Tarandės rajone sklypą, A.Paulauskas nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo, nes tuomet buvo privatus asmuo.

Prieš išrenkamas į Seimą praėjusių metų spalį A.Paulauskas vertėsi advokato praktika.

Komisija, vienok, tuomet pripažino, jog A.Paulauskas tuomet pažeidė bendražmogiškas elgesio normas.

VTEK nepatenkino toks atsakymas ir ji paprašė įvertinti A.Paulausko elgesį ne tik prieš jam tampant Seimo nariu, bet ir laikotarpiu nuo jo išrinkimo į Seimą iki sklypo įteisinimo.

"Kaip žmogų mes jį pasmerkėme. Aš nesuprantu, ko dar reikia?", - stebėjosi komisijos pirmininkė liberalė Dalia Teišerskytė.

"Nejaugi mes norime žmogų karti antrą kartą?", - antrino jai socialliberalas Aleksanderis Poplavskis.

Modernusis krikščionis demokratas Artūras Vazbys taip pat pritarė, jog nėra pagrindo svarstyti A.Paulausko iš naujo.

Socialdemokratas Nikolajus Medvedevas pareiškė apgailestavimą, jog A.Paulauskas "nepasiėmė laužtuvo, nenugriovė tvoros ir neįkalė naujų kuoliukų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.