aA
Rinkimams besirengiantis prezidentas Rolandas Paksas ketina prieš politinius priešininkus naudoti ir teisiškai abejotinas priemones Šeštadienį prezidentas Rolandas Paksas lankėsi Dariaus ir Girėno aeroklube Kyviškėse ir net tris kartus pats pilotavo lėktuvą. Nors prezidentas neatsakė į klausimą, ar šiais skrydžiais jis oficialiai pradeda naują rinkimų kompaniją, tačiau iš susirinkusių Prezidentūros patarėjų kalbų buvo galima suprasti, kad prezidentas ruošiasi būtent šiam žingsniui.
Rolandas Paksas_20040304
Rolandas Paksas_20040304
© ELTA
Pažiūrėti, kaip Paksas skraido, į Kyviškes atvyko jo patarėjai Sigutis Jačėnas, Ona Valiukevičiūtė, Edmundas Ganusauskas, sekretorė Daiva Kulbokaitė, Seimo narys Dailis Barakauskas su žmona. Nė vienas jų pakilti į orą neišdrįso, tačiau stebintiems žurnalistams ne kartą replikavo: "Pažiūrėkite, kokios geros formos yra mūsų prezidentas, koks jis stiprus politikas, niekam palaužti jo nepavyks".

Prieš pusmetį pastarąjį kartą skraidęs Paksas taip pat tvirtino esąs geros sportinės formos ir jam esą nereikia jokių treniruočių. Tądien jis išbandė net du lėktuvus, susirinkusius patarėjus džiugino mirties kilpomis ir įvairiausiais triukais.

Nors prezidentas demonstruoja tvirtą charakterį, žurnalistų klausimai jį akivaizdžiai sunervino. Paklaustas, kodėl į darbą priėmęs iš Valstybės saugumo departamento (VSD) už įstatymų pažeisimus atleistą VSD Alytaus skyriaus vadovą Albertą Sereiką, Paksas atsakė nematąs jo veikloje jokių pažeidimų. "Jis pasielgė kaip doras pilietis ir pareigūnas. Jei tokių žmonių būtų daugiau, Lietuvai būtų geriau", - aiškino prezidentas. Sereika iš darbo buvo atleistas, kai nepaklusęs VSD vadovybei į Alytų atvykusiam prezidento patarėjui Romualdui Senovaičiui perdavė su "Alitos" privatizavimu susijusią saugumo bylą.

Nors kilus šiam skandalui Generalinė prokuratūra pareikalavo bylą perduoti jai, Paksas nepakluso. Jis teigia su ja jau susipažinęs ir esą radęs įrodymų, neva VSD klastoja dokumentus. Įrodymus prezidentas žada pateikti antradienį per tradicinę spaudos konferenciją. Paksas prisipažino žinąs, kad medžiaga yra slapta, tačiau tvirtino vis tiek ją paviešinsiąs.