aA
Ikimokyklinio amžiaus vaikų sveikatą patikrinusius specialistus ištiko šokas: 65 proc. mažylių laikysena netaisyklinga, apie 32 proc. jų yra plokščiapadžiai. Neabejojama, kad problemoms, su kuriomis anksčiau susidurdavo tik mokyklą pradėję lankyti vaikai, įtakos turi šiuolaikinis gyvenimo būdas, kai mažamečiai laisvalaikį leidžia ne sportuodami ar žaisdami kieme, bet žiūrėdami televizorių ar sėdėdami prie kompiuterio, rašo „Lietuvos žinios“.
Mažyliams gresia išaugti ligoniais
© DELFI / Valdas Kopūstas

Specialistai perspėja, kad jeigu situacija nesikeis, po kelių dešimčių metų dauguma krašto jaunuolių skųsis nuolatiniais stuburo skausmais, o populiariausi parduodami batai bus skirti plokščiapadžiams.

Anot tyrimus atlikusios klinikos vieno iš vadovų Mindaugo Puidoko, 75 proc. tikrintų mažylių turėjo didesnių ar mažesnių laikysenos sutrikimų, galinčių turėti rimtų pasekmių.

"Dažnesnės traumos, nuolatiniai skausmai, sumažėjusi krūtinės ląstos apimtis, pilvo ertmėje esančių organų pakitimai, raumenų spazmai. Tai tik nedidelė dalis sveikatos sutrikimų, nulemtų netiesaus stuburo", - pabrėžė M.Puidokas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.