aA
Praėjus kelioms valandoms po palestiniečių išpuolio Izraelio Ašodo uostamiestyje, per kurį žuvo 10 žydų, Izraelio kariniai sraigtasparniai naktį į pirmadienį atakavo Gazos miestą. Palestiniečių liudytojai pasakojo, kad mažiausiai 10 raketų paleista į ginklų gamybos dirbtuves miesto šiaurinėje ir pietinėje dalyse. Padaryta didelių nuostolių, tačiau žmonės nenukentėjo.
Po Izraelio reido Gazoje
Po Izraelio reido Gazoje
© EPA-ELTA
Pataikyta ir į elektrinę, dėl to dalyje Gazos ruožo dingo elektra.

Prieš tai sekmadienį per dvigubą išpuolį Ašodo uoste žuvo mažiausiai 10 žydų ir dar apie 20 buvo sužeisti, kai kurie jų - sunkiai. Abu nusikaltėliai priklausė palestiniečių grupuočių "Hamas" ir "Fatah" kariniam sparnui. Šie išpuoliai įvykdyti po Izraelio armijos operacijos Gazos ruože, per kurią Izraelio kariai nukovė penkis radikalaus "Hamas" judėjimo narius. Izraelio ministras pirmininkas Arielis Šaronas (Ariel Scharon) po teroro akto atšaukė susitikimą su palestiniečių Vyriausybės vadovu Ahmedu Kurėjumi (Ahmed Kureia).

Izraelio žinybų teigimu, vienas palestiniečių teroristų įsiveržė į uosto teritoriją ir čia susprogdino bombą. Antrasis užpuolikas buvo sustabdytas prie įėjimo ir sprogmenį detonavo čia. Po sprogimų įsiplieskė gaisras. 10 aukų buvo uosto darbininkai. Nusikaltėliai buvo iš Gazos ruožo. Palestiniečių vadovybė pasmerkė išpuolius.

Tuo tarpu sužinota, kad žinybos Gazos ruože dėl kolaboravimo su Izraeliu suėmė 140 palestiniečių ir daliai jų skyrė mirties bausmes. Šie palestiniečiai suteikė Izraeliui informaciją apie kovingųjų organizacijų vadovus ir taip padėjo juos likviduoti. Iš dešimties mirties nuosprendžių trys jau įvykdyti.

Gazos Ruožo centriniame rajone netoli Izraelio kareivių ir naujakurių automobilių kolonos pirmadienį sprogo pakelėje padėta bomba, bet niekas nenukentėjo, pranešė armija.

Kolona iš itin saugomos Necarimo gyvenvietės judėjo Gazos Ruožo ir Izraelio pasienio posto link.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.