aA
Druskininkams gresia iki šiol neregėta valdžios kaita. Netrukus savo mandatų gali atsisakyti beveik trečdalis savivaldybės tarybos narių.
Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", aštuoni iš 25 tarybos narių yra savivaldybei pavaldžių įstaigų bei įmonių vadovai. Jie privalo pasirinkti - ir toliau dirbti savo darbą arba būti tarybos nariais. Daugelis pirmenybę teikia darbui.

Apsispręsti šiuos politikus verčia Konstitucinio Teismo sprendimas, numatantis, kad savivaldybių tarybų nariais negali būti joms pavaldžių institucijų pareigūnai - savivaldybės įmonių bei įstaigų vadovai.

"Visa valdžia - šaltkalviams ir melžėjoms", - neišvengiamu tarybos narių pasikeitimu piktinosi Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas.

Iš aštuonių ant pasirinkimo ribos atsidūrusių tarybos narių 7 yra socialdemokratai, vienas - krikščionis demokratas.

"Iš tarybos priversti pasitraukti žmonės, už kuriuos balsavo po kelis tūkstančius rinkėjų. Vietoj jų ateis tie, už kuriuos balsavo sava šeima ir kaimynai", - liejo apmaudą R.Malinauskas.

Pasak mero, kuris yra ir Savivaldybių asociacijos prezidentas, verčiant trauktis į tarybą išrinktus politikus, apviliami ir žmonės, kurie už juos balsavo.

Po Konstitucinio Teismo sprendimo, kurį inicijavo Seimo nariai, tarybos narių kaita neišvengiama visose šalies savivaldybėse.

Kai kuriose jų mandatų gali atsisakyti daugiau kaip 10 politikų.

R.Malinauskas neabejoja, jog tokie pokyčiai apsunkins tarybų darbą.

"Iš tarybos išėjus mokyklų direktoriams, neturėsime iš ko net suformuoti normalaus švietimo komiteto", - teigė meras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.