aA
Galbūt Vladimiras Iljičius savo mauzoliejuje Maskvoje kam nors ir kelia patriotinius jausmus, tačiau interneto aukcionų savininkams Lenino imidžas - tik dar viena pelninga prekė, kurią galima parduoti.
Tikimasi, jog statula, stovėjusi Sokolovo mieste Čekijoje sulauks didžiulio susidomėjimo politinių suvenyrų aukcione "Sothebys.com" svetainėje.

Bronzinis Leninas, sukurtas mažai žinomo skulptoriaus Relicho, kaip manoma bus parduotas už 30000 - 50000 JAV dolerių (120 - 200 tūkstančių litų).

Čekoslovakijoje "aksominės revoliucijos" metu "subyrėjo" komunistinis režimas 1989 metais. Nuverstas Lenino paminklas dūlėjo viename Prahos parke po lapų sluoksniais iki 1990 metų, kur jį pastebėjo iš JAV kilęs senų daiktų kolekcionierius.

Šis gigantiškas monumentas yra vienas iš 200 parduodamų daiktų, tarp kurių yra ir Garibaldžio, Napoleono, Mahatmos Ghandi, Johno F. Kennedy bei Martino Liutherio Kingo skulptūros. Manoma, jog Leninas bus pats populiariausias.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.