aA
Gruzija panaudos jėgą tik kraštutiniu atveju - jeigu įvys įsiveržimas į neokupuotą šalies teritoriją, pareiškė prezidentas Michailas Saakašvilis.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© AFP/Scanpix

"Net esant situacijai, kai Rusija atsisako išvesti savo kariuomenę iš mūsų teritorijos, kai gyventojai neturi galimybės sugrįžti į savo namus 20 procentų okupuotų teritorijų, kai ir toliau pažeidinėjamos žmogaus teisės, Gruzija pasinaudos teise į savigyną tik tada, jeigu bus įvykdytas naujas įsiveržimas į 80 procentų Gruzijos teritorijos", - sakė jis, kalbėdamas Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) susitikimo plenariniame posėdyje Astanoje trečiadienį.

"Aš ką tik išsiunčiau pareiškimą dėl to JT, ESBO ir NATO generaliniams sekretoriams, taip pat Europos Sąjungos ir JAV vadovybėms", - pridūrė prezidentas.

Jis priminė, kad, kalbėdamas Europos Parlamente, "iškilmingai pareiškė, jog Gruzija nenaudos jėgos teritorijos vientisumui ir suverenitetui atkurti, jog mes naudosimės tik taikiais metodais, siekdami, kad būtų nutraukta okupacija ir išvesta kariuomenė" iš šalies teritorijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.