aA
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (ONTB) pareigūnai sulaikė grupę asmenų, kurie platino narkotines (psichotropines) medžiagas. Įtariama, kad šių medžiagų platinimą organizavo anksčiau teistas 34 metų P. I., taip pat įtariama, jog kaltininkas pats gamino šias medžiagas.
Amfetaminas
Amfetaminas
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Nustatyta, kad kaltininko tiektas narkotines (psichotropines) medžiagas platino, taip pat ir nepilnamečiams, 1986-1992 metais gimę asmenys.

Kaltininkai sulaikyti per 2 mėnesius trukusią operaciją. Rugsėjo ir spalio mėnesiais sulaikyti tiesioginiai narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojai, pas kuriuos rasta amfetamino, heroino, kanapių ir jų dalių.

Surinkus įkalčius, leidžiančius pradėti minėtų medžiagų platinimo tinklą organizavusio asmens baudžiamąjį persekiojimą, jis buvo sulaikytas spalio mėnesį viduryje po to, kai ONTB pareigūnams įkliuvo tiesioginis narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojas, kuris pardavė nepilnamečiui 4 maišelius su amfetaminu.

Kratos gyvenamojoje patalpoje metu pas įtariamąjį policijos pareigūnai aptiko didelį kiekį talpų su cheminėmis medžiagomis (rūgštys, druskos, medžiagų junginiai), talpas su, įtariama, narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, svarstykles, svarstyklių svarelius.

Pareigūnai įtaria, kad su grupės nusikalstama veika gali būti susiję ir kiti policijos įstaigoje užregistruoti nusikaltimai: rugpjūčio mėn. prie savo buto durų P. I. aptiko garsinę granatą, o rugsėjo mėn. jis buvo apiplėštas Klaipėdoje, prie „Delfino" turgavietės.

Be to, šiuo metu Klaipėdos miesto apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje P. I. kaltinamas viename uostamiesčio naktiniame klube įrengęs specialią techniką, kuria šio klubo savininkas, įtariama, rinko informaciją apie privatų asmens gyvenimą.

Kaltininkams įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti ir šių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

P. I. suimtas, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. O už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą nepilnamečiams - laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.