aA
Lėlės Barbės gamintojai ketina paduoti į teismą menininkus, sukūrusius kalendorių su nuogomis, erotinėmis pozomis nufotografuotomis barbėmis, praneša „Orange News“.
Barbės gamintojai paduos į teismą lesbietiško kalendoriaus kūrėjus
© Scanpix

Kalendoriaus kūrėjai Breno Costa ir Guilherme Souza iš Buenos Airių (Argentina) sako, kad keistą kalendorių sukūrė bendradarbiaudami su žaislų gamintoja, kompanija „Matchbox“, kuri priklauso lėlės Barbės kūrėjai „Matell“.

Vienuose kalendoriaus puslapiuose vaizduojama nuoga lėlė, o kituose Barbė nufotografuota intymiose pozose su kita moteriškos lyties lėle.

Menininkai teigia, kad kurdami šį kalendorių siekė parodyti, kad mūsų visuomenėje seksas naudojamas norint parduoti bet ką.

Tačiau „Matell“ atstovė Europoje dr. Stephanie Wegener pasakė: „Mes neturime nieko bendro su šiomis nuotraukomis. Nenorime, kad Barbė būtų taip vaizduojama, ypač su mūsų prekės ženklu. Imsimės teisinių veiksmų prieš kalendoriaus kūrėjus.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.