aA
Antradienį vakare baskų separatistams Madride susprogdinus automobilyje padėtą bombą, žuvo ispanas policininkas ir sužeista 12 kitų žmonių, pranešė Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai.
Bomb
Galingas sprogimas įvyko Ispanijos sostinės pietrytiniame Alučos rajone 20 val. 45 min. (ir Lietuvos laiku), kai policija tikrino rajoną po baskų kovotojų grupuotės ETA perspėjimo telefonu.

Policija apie automobilyje padėtą bombą buvo perspėta 45 minutės iki jos sprogimo, informavo Vidaus reikalų ministerija. Priduriama, kad skambinta ETA vardu. P askambinęs žmogus sakė, jog automobilyje "Peugeot 205" yra 15-20 kg sprogmenų.

Policija turėjo laiko evakuoti žmones iš nurodytos gatvės ir aptverti teritoriją, tačiau policininkams tikrinant pastatus bomba sprogo, ir per sprogimą žuvo pareigūnas Luisas Ortizas de la Rosa (Luisas Ortisas de la Rosa). Tai jau devintasis žmogus, šiemet žuvęs per ETA išpuolius. Dauguma sužeistųjų nukentėjo nuo dūžtančių stiklų, o kai kurie patyrė šoką.

Sprogimas įvyko baskų regiono naujosios vyriausybės, kuri buvo suformuota po gegužės 13-osios rinkimų, inauguracijos išvakarėse. Rinkimus laimėjo nuosaikieji, ir manyta, kad tai atspindi visuomenės pasibjaurėjimą nesibaigiančiais ETA išpuoliais, kurie vėl prasidėjo 2000-ųjų sausį, po ilgai trukusio ugnies nutraukimo.

ETA, kuri per kelis savo kovos už nepriklausomą baskų valstybę dešimtmečius nužudė maždaug 800 žmonių, dažnai sprogdina Ispanijos vyriausybinius pastatus ir kėsinasi į valstybės pareigūnus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.