aA
Vėl į šiurpią autokatastrofą viename iš dviejų Lenkijos "bermudų trikampių" patekę lietuviai, iš Lietuvos vykdami į Paryžių, bandė sutaupyti laiko važiuodami trumpesniu, tačiau nesaugesniu keliu Mazovijos Ostravas-Lomža-Augustavas, kuriame sunkiasvoriai automobiliai yra įspaudę gilias provėžas.
Road
Dar praėjusią savaitę, tarsi nujausdamas naują nelaimę, Lietuvos konsulatas Seinuose Užsienio reikalų ministerijai atsiuntė raštą, kuriame rekomendavo Varšuvos kryptimi važiuojantiems lietuviams rinktis 25 kilometrais ilgesnį, bet saugesnį kelią Mazovijos Ostravas-Balstogė-Augustavas.

Ir vienas, ir kitas kelias yra laikomi pagrindiniais transporto koridoriais, per kuriuos lietuviai dažniausiai pasiekia kitas Europos valstybes.

Gerai Lenkijos kelius pažįstančiųjų teigimu, lietuvos turistų pasirinkto maršruto kelio per Lomžą danga yra nesaugi, o per lietų giliose provėžose visad telkšo balos. Pasak jų, išslydus iš šių vėžių transporto priemonę suvaldyti yra labai sunku, todėl gana dažnai tokie bandymai baigiasi nelaimėmis.

Pirminiais duomenimis, Šiaulių turizmo firmai "Busturas" priklausančio "Mercedes Benz" markės dešimties metų senumo autobuso vairuotojas galėjo nesilaikyti saugaus atstumo, išslydo iš vėžių ir, bandydamas suvaldyti autobusą, priešingoje kelio juostoje trenkėsi į vilkiką.

Ši nelaimė nusinešė dvi gyvybes - žuvo "Busturo" darbuotojas 51 metų Jonas Aleksovas bei 60 metų Palmyra Vadeikienė.

"Busturo" eksploatacijos direktorius Vilius Laužikas Eltai sakė, kad gydymui Lenkijos ligoninėse pasilieka 4 žmonės iš 39 keliavusių autobusu, visi kiti grįžta į Lietuvą ir dar antradienį apie 21 val. turėtų kirsti mūsų šalies sieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.