aA
Valdžios netekusi Seimo liberalų frakcija antradienį po pietų slaptu balsavimu rinks naują frakcijos seniūną ir jo pavaduotojus. Tai antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pranešė frakcijos narys Liberalų sąjungos lyderis Rolandas Paksas.
Manoma, jog jis yra realiausias kandidatas į frakcijos vadovus. BNS žiniomis, kol kas tik jis vienintelis pareiškė norą kandidatuoti į šį postą.

Dabartinė frakcijos seniūnė Dalia Kutraitė-Giedraitienė neketina kandidatuoti į frakcijos seniūnus.

"Aš šiandien atsistatydinsiu. Manau, kad mano kadencija baigėsi", - BNS sakė D.Kutraitė-Giedraitienė.

Naujas frakcijos seniūnas užims ir opozicijos lyderio postą, kai Liberalų frakcija oficialiai pasiskelbs opozicine.

Tai liberalai ketina padaryti iš karto po to, kai bus patvirtinta socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko Vyriausybės programa. Seimas dėl jos ketina balsuoti šį ketvirtadienį.

Iki skylant Naujosios politikos koalicijai, liberalai su buvusiais partneriais socialliberalais sudarė valdančiąją daugumą Seime. Pastariesiems sudarius bendro darbo susitarimą su socialdemokratais, Seime susiformavo nauja kairės ir centro-kairės dauguma.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) valdybos narys laikinai premjero pareigas einantis Eugenijus Gentvilas pareiškė, jog penktadienį jis išvyksta į Klaipėdą ir ten ieškos naujo darbo.

Praėjusią savaitę LLS valdybos narys Gintaras Steponavičius teigė, jog su E.Gentvilu buvo sutarta, jog jis pasiliks Vilniuje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.