aA
Bado streike, kuris jau 27 dieną vyksta Ingušijoje įsikūrusioje pabėgėlių iš Čečėnijos palapinių stovykloje "Sacita", šiuo metu dalyvauja 41 žmogus.
Per pastarąsias dienas dėl pablogėjusios sveikatos 13 šios protesto akcijos dalyvių, reikalaujančių nutraukti kovos veiksmus Čečėnijoje, paguldyti į Sunžos rajono ligoninę.

Antradienį pas badaujančiuosius atvyko grupė čečėnų iš Čečėnijos Alchan Kalos gyvenvietės. Šiai grupei vadovaujanti Malika Adajeva pranešė, kad jie išsiuntė kreipimąsi į Jungtinių Tautų generalinį sekretorių dėl pastarųjų įvykių Alchan Kaloje.

Kreipimesi teigiama, kad per specialiąsias operacijas gyvenvietėje nužudyti 20 taikių gyventojų, apie 2 tūkstančius žmonių buvo patekę į filtravimo stovyklas.

Alchan Kalos gyventojai prašo generalinį sekretorių atsiųsti Jungtinių Tautų komisiją įvesti į Čečėniją Jungtinių Tautų globojamas taikos palaikymo pajėgas, kad būtų sustabdyta "Rusijos kariuomenės savivalė". Rusijos valdžios institucijų Ingušijoje duomenimis, respublikoje dabar yra apie 140 tūkst. pabėgėlių iš Čečėnijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.