aA
Tik vieno elektrono užtenka nurodyti loginę “0” arba “1” reikšmę naujame tranzistoriuje, pagamintame iš anglinės tūbelės. Jo minimalios energijos sąnaudos ir mažas dydis turėtų idealiai tikti kuriant molekulinius kompiuterius.
Nanotranzistorius
Pirmasis vienaelektronis nanotranzistorius, efektyviai dirbantis kambario temperatūroje, pristatytas birželio 29 dieną “Science” žurnale. Įtaiso dydis 1x20 nanometrų. “Mes sukūrėme dar vieną svarbų molekulinės elektronikos komponentą”, teigė publikacijos autorius Cees Dekkeris iš Olandijos universiteto.

Dabar mokslininkai tiria naujojo tranzistoriaus galimybes bei savybes. Sekantis žingsnis – skirtingų elementų jungimas į schemas. Tyrimus finansuoja Olandijos fundamentalių materijos tyrimų fondas ir Europos Komisijos projektas SATURN.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.