aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kategoriškai nepritaria, kad šalyje vėl būtų vykdoma mirties bausmė. Pirmadienį Kremliuje vykusiame susitikime su Pasaulio Banko prezidentu Jamesu Wolfensohnu V.Putinas sakė, kad "valstybė neturi pasisavinti teisės, kuri priklauso tik Aukščiausiajam - atimti iš žmogaus gyvybę".
Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas pažymėjo, kad paskutinės viešosios nuomonės apklausos rodo, jog dauguma šalies piliečių "nori, kad ši bausmė būtų grąžinta".

Pasak prezidento, jis gerai supranta tokį pageidavimą. "Rusija susiduria su terorizmo ir ekstremizmo apraiškomis, ir daug piliečių žūva nuo banditų rankų. Kai matai žuvusiųjų artimųjų kančias, atrodo, savo rankomis pasmaugtum banditus", - sakė jis.

Tačiau, pabrėžė Rusijos vadovas, "tai - tik jausmai". "Kaip bazinį teisinį išsilavinimą turintis žmogus aš suprantu, kad griežtinant bausmę nusikalstamumo neišrausi", - sakė V.Putinas.

Savo asmeninę poziciją prezidentas aiškino tuo, kad šalis dabar pergyvena labai sudėtingą raidos etapą. "Daugelis senojo laikotarpio moralinių vertybių prarasta, o naujosios gana lėtai įsitvirtina žmonių sielose ir širdyse", - aiškino V.Putinas.

1996 metų gegužę prezidento įsaku Rusijoje buvo sustabdytas mirties nuosprendžių vykdymas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.