aA
Berniukas, kuriam per operaciją buvo prisiūta ryklio nukąsta dešinioji ranka, sveiksta, sekmadienį pranešė ligoninės atstovė spaudai. 8-mečio Jessie Arbogasto būklė buvo kritiška, bet jis pradeda atgauti sąmonę ir atpažinti savo šeimos narius, sakė Baptistų ligoninės atstovė Pam Bilbrey.
Shark
"Užkrėtimo ar rankos kraujotakos sutrikimo požymių nėra. Tai geri ženklai", - sakė ji.

Jessie penktadienį temstant žaidė vandenyje iki kelių šiaurės vakarų Floridos pakrantėje, kai 2,1 m ilgio ryklys nukando jo ranką virš alkūnės ir iškando didelį kojos raumens gabalą.

Berniuko dėdė išnešė jį į krantą, o giminaičiai ir kiti poilsiautojai jį gaivino, kol atskrido ligoninės sraigtasparnis. Tada dėdė išstūmė ryklį į krantą, kur policininkas keturis kartus šovė žuviai į galvą ir gumine lazda ją pražiodė. Savanoris ugniagesys Tony Thomasas iš nasrų replėmis ištraukė berniuko ranką.

Greitosios pagalbos medikai nukąstą ranką apdėjo ledu, ir šeštadienį per 11 valandų trukusią operaciją ji buvo prisiūta. Gydytojai dar negali pasakyti, ar vaikas visiškai valdys prisiūtą galūnę.

Operaciją atlikęs chirurgas Ianas Rogersas spaudos konferencijoje sakė, kad žaizdos nebuvo užkrėstos. Tačiau berniukas prarado daug kraujo ir atvežus jį į ligoninę nebuvo juntamas jo pulsas ar kraujospūdis. Per operaciją vaikui reikėjo perpilti daugiau kaip 14 l kraujo.

J.Arbogasto šeima iš Misisipės valstijos Floridoje atostogavo.

Floridos universiteto duomenimis, 2000 metais rykliai visame pasaulyje neišprovokuoti užpuolė 79 žmones; daugiau kaip trečdalis tokių užpuolimų užfiksuota Floridos pakrantėse. 10 šių užpuolimų, vienas jų Floridoje, baigėsi žmonių mirtimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.