aA
Makedonijos albanų mažumos lyderiai sekmadienį atmetė Vakarų remiamą konflikto sprendimo planą, pavadino jį nepakankamu ir pažadėjo, kad pirmadienį tęsiantis deryboms bandys iškovoti geresnį susitarimą.
Macedonia
Albanų pozicija privertė suabejoti JAV ir Europos Sąjungos (ES) pasiuntinių optimistinėmis prognozėmis, kad remiantis šeštadienį pateiktu jų pasiūlymu dėl politinių reformų bus galima užbaigti 5 mėnesius trunkantį albanų partizanų sukilimą už didesnes mažumos teises.

"Karą pradėjau ne aš, (bet) aš noriu jį užbaigti, - interviu agentūrai "Reuters" sakė Makedonijos albanų įtakingiausias politikas Arbenas Xhaferi. - Šis pasiūlymas karo nutraukti negali".

Albanų demokratinės partijos (ADP) lyderis A.Xhaferi sakė, kad reikalauja Vakarų atsiųsti NATO taikdarius ir paremti radikalius albanų reikalavimus dėl Konstitucijos pataisų, kurie, Makedonijos slavų teigimu, žlugdo derybas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.