aA
Mažametį sūnų mirtimi nubaudusi motina neišvengė atsakomybės. Penkis sūnus pagimdžiusi 29 metų Trakėnų kaimo (Kalvarijos savivaldybė) gyventoja Virginija Kidoliūtė vienerius metus kalės Panevėžio moterų kolonijoje.
Prison
Šiandien yra gyvi tik trys jos vaikai. Motinos nuolatos žiauriai muštas šešiametis Mangirdas mirė šių metų kovą. Po trijų savaičių V.Kidoliūtės pagimdytas penktasis sūnus teišgyveno valandą. Medikai konstatavo daugybinius berniuko apsigimimus.

Vaikas mirtinai sušalo

Vieną kovo naktį namuose buvo surastas negyvas 6 metų Mangirdas Kidolius. Marijampolės teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vaiko mirties priežastis - bendras kūno atvėsimas. Ant išsekusio berniuko veido ir kojų buvo aptikta paros senumo mušimo žymių. Jam buvo išnarintas žandikaulis ir nudegintas sėdmuo.

Rytą į Trakėnus atvyko iškviesti Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai. Jie negyvą berniuką rado ant lovos. Agresyviai nusiteikusi V.Kidoliūtė iš pradžių visus vijo iš namų. Vėliau moteris tvirtino, kad sūnus išvakarėse sunegalavo.

Naktį motina iš kaimynės parsinešė vaistų ir sugirdė vaikui. Kaimynė liepė kviesti greitąją, tačiau V.Kidoliūtė atsisakė.

Motina sakė sūnui davusi vaistų "nuo skrandžio". Berniukas po kelių valandų mirė.

"Lietuvos rytas"