aA
Trijų narystę Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijoje sustabdžiusių parlamentarų keliai netrukus gali pasukti skirtingomis kryptimis. Savo narystę šioje frakcijoje Nijolė Steiblienė, Jonas Čiulevičius bei Aleksandras Poplavskis laikinai sustabdė protestuodami prieš socialliberalų sąjungą su socialdemokratais.
Viešai suabejojusius naujosios daugumos perspektyvomis parlamentarus užgriuvo pasiūlymai pereiti į kitas Seimo frakcijas.

A.Poplavskis "Lietuvos rytui" teigė neskubėsiantis palikti Naujosios sąjungos frakcijos: "Noriu susipažinti su naujos Vyriausybės programa ir partijos pozicija. Tada nuspręsiu - visai atsisveikinti su frakcija ar grįžti".

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys A.Poplavskis nepaneigė, kad buvo raginamas pereiti į kitas Seimo frakcijas.

Tokią iniciatyvą pirmoji parodė iš centristų, moderniųjų krikščionių demokratų ir Lenkų rinkimų akcijos sulipdyta Seimo Jungtinė frakcija.

Kitas narystę Naujosios sąjungos frakcijoje sustabdęs parlamentaras J.Čiulevičius teigė taip pat neketinąs skubėti: "Vasarą viską apgalvosiu, pasižiūrėsiu, kokie bus frakcijos žingsniai. Tik po to nuspręsiu, kaip geriau elgtis".

J.Čiulevičius "Lietuvos rytui" patvirtino taip pat sulaukęs siūlymų pereiti į kitas Seimo frakcijas. Parlamentarą kalbino krikščionių demokratų atstovai, kuriems sudaryti atskirą Seimo frakciją trūksta reikiamo skaičiaus narių.

Seimo Ekonominių nusikaltimų tyrimo komisijos vadovė N.Steiblienė buvo viliojama buvusių koalicijos partnerių.

N.Steiblienė sulaukė siūlymų pereiti į Jungtinę frakciją. Apie tai buvo užsiminę modernieji krikščionys demokratai, taip pat - centristai: "Tuos kvietimus laikau lengvu humoru. Nors, žinoma, už to slypi ketinimai praplėsti frakciją".

"Lietuvos rytas"