aA
"Jeigu Rusijos pasienio ir muitinės tarnybos dirbs tokiu tempu kaip pastarąsias dvi paras, Kybartuose vairuotojams eilėje teks laukti net iki trijų parų", rašoma pranešime.

Panemunės PKP lengvųjų automobilių vairuotojai pastarosiomis dienomis laukia apie parą, sunkvežimių - apie pusę paros.

Ramoniškių PKP eilėje laukia apie 200 automobilių, prognozuojamas laukimo laikas - apie pusę paros.

Negaišdami laiko, vairuotojai į Kaliningrado sritį gali išvažiuoti per Nidos PKP, kuriame eilių nėra.

Eilės Kybartų, Panemunės ir Ramoniškių PKP ir anksčiau nuolat susidarydavo, o tokį jų padidėjimą pastarosiomis dienomis lėmė kainų skirtumas kaimyninėse valstybėse, teigia pasieniečiai.

Lietuvoje pabrangus benzinui, Kaliningrado srityje jo kainos liko tokios pačios, todėl Lietuvos gyventojai važiuoja į Rusiją nusipirkti pigiau.

Litras 95 E markės benzino Lietuvoje kainuoja apie 2 litus 70 centų, tuo tarpu degalinėse Kaliningrado srityje - tik 1 litą 5 centus.

Pasieniečiai pastebi, kad, artėjant pavasario darbams, labai padaugėjo pigesnio benzino į Rusiją vykstančių Lietuvos ūkininkų. Jie per sieną važiuoja sunkiasvore technika, turinčia didelius kuro bakus.

Kaliningrado srityje kur kas pigesnės ir kitos pramoninės bei maisto prekės.

Cukraus kilogramas Kaliningrado srityje kainuoja vos daugiau nei litą, pusės litro butelis degtinės - nuo 4 litų, ir tai skatina nedideliais kiekiais vežti į Lietuvą produktus ir prekes.

Eilių padidėjimą Kybartų PKP iš dalies lėmė ir tai, kad Rusijos pusėje esančio Černyševskojės punkto muitininkai šiomis dienomis pradėjo naudoti naujus kompiuterius su nauja ir sudėtingesne nei anksčiau naudota tikrinimo ir duomenų kaupimo programa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.