aA
Vilniuje, Savanorių prospekte esančiuose garažuose išsiliejus tetraetilšvinui apsinuodijo žmogus.
Antradienį apie 9 valandą Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato budėtojams buvo pranešta, kad Savanorių prospekte 117/2 garažuose išsiliejo apie 400 gramų tetraetilšvino.

Į įvykio vietą išvykę priešgaisrinės apsaugos darbuotojai evakavo netoli garažų esančio administracinio pastato darbuotojus bei surinko tetraetilšviną.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos departamento pareigūnai, tetraetilšvinas garažuose išsiliejo pirmadienį, tačiau apie įvykį pranešta tik antradienį, paaiškėjus, kad tetraetilšvino išskiriamais garais apsinuodijo garažo savininkas.

52-jų metų Stasys Dovydavičius antradienio naktį pasijuto blogai ir buvo išvežtas į ligoninę. Apie išsipylusį tetraetilšviną pareigūnams pranešė nukentėjusiojo sūnus.

Priešgaisrinės apsaugos pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, apie 400 gramų tetraetilšvino buvo išgaravę, garaže buvo labai didelė išskirtų garų koncentracija.

Taip pat pastebėta, jog nemaža tetraetilšvino garų koncentracija yra ir keliuose aplinkiniuose garažuose.

Šiuo metu apie 100 gramų tetraetilšvino yra surinkta, garažai - vėdinami.

Tetraetilšvinas naudojamas benzino oktaniniam skaičiui padidinti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.