aA
Pandžabo provincijos sostinės Lahoro teismas pripažino J. Iqbalą kaltu dėl 100 žmogžudysčių. Nusikaltėlis turėtų būti 100 kartų smaugiamas, sukapotas į 100 dalių ir įmestas į rūgštį, nes taip elgėsi su savo aukomis.

Nuosprendis būtų vykdomas prie Pakistano minareto miesto aikštėje.

Dėl 1 žmogžudystės bei 98 sužalojimų nuteistas ir J. Iqbalo bendrininkas Sabiras. Jam paskirta panaši bausmė. Abu teisiamieji, praėjusį mėnesį teismui pareiškę apie savo nekaltumą, dar gali teikti apeliaciją.

Tai didžiausia žmogžudysčių serija per visą Pakistano 53 metų istoriją. J. Iqbalas vaikus į savo lūšną parsivesdavo iš gatvės.

Žudikas maniakas buvo nusiuntęs policijai laišką, kuriame rašė žaginęs ir žudęs tuos vaikus. Po šio laiško, kuriame dar šaipytasi iš policijos, buvo paskelbta žudiko paieška visoje šalyje.

Pakistano visuomenę sukrėtė rūgšties statinių J. Iqbalo namuose vaizdai ir aukų tėvų pastangos atpažinti savo vaikų drabužius.

Beveik mėnesį J. Iqbalas slapstėsi, bet paskui atėjo į laikraščio "The News" redakciją Lahore.

"Nesigailiu. Nužudžiau 100 vaikų. Galėjau nužudyti ir 500 - tai nebuvo problema. Nesvarbu ir pinigai. Aš pažadėjau (nužudyti) 100 vaikų ir niekada nenorėjau (šio įžado) pažeisti", laikraščio redakcijoje pasakė J. Iqbalas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.