aA
Kompiuterių analitikai pranašauja asmeninių kompiuterių eros pabaigą, tačiau asmeniniai kompiuteriai nemirs. Jie paprasčiausiai sumažės ir pasislėps.
“Visa apimanti kompiuterizacija reiškia, kad kiekvienas įrenginys, kiekvienas daiktas, kurį jūs turite ar naudojate dabar, įskaitant ir tuos, kuriuos jūs dėvite, laikui bėgant įgis kompiuterių savybių”, - sakė IBM informacinių technologijų konsultantas Samas Albertas.

Kompanija IBM nemažai dirba siekdama praplėsti kompiuterių panaudojimo galimybes.

“Kompiuteriai diagnozuos automobilio gedimus ir išsiųs pranešimus apie tai patiems gamintojams”, - tvirtina “Big Blue” išplėstinės kompiuterizacijos padalinio vadovas Markas Bregmanas.

Manoma, kad ateinančių 12-18 mėnesių laikotarpyje, buitinės technikos gamintojai pradės masiškai diegti “protinius” sugebėjimus į skalbimo mašinas, džiovyklas ir šaldytuvus.

Kompiuterių ekspertai mano, kad toks nuokrypis gali iš esmės pakeisti dabartinius mūsų darbo metodus.

Vince’as Stanfordas vadovauja “Smart Space” projektui Jungtinių Tautų vyriausybiniame Standartų ir Technologijų Institute (NIST).

Dabartinis jo darbo tikslas – sukurti ateities kontorą. Jis numato jau ir tokią galimybę, kada kišeninis kompiuteris galės atstoti dabartinį jūsų lagaminėlį.

Vos tik jums įžengus į prezentacijų salę, smulkus kompiuteris pats “prisistatys” dalyviams ir jų kompiuteriams naudodamas bevielių tinklų technologiją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.