aA
Miesto valdžios sankcionuotame mitinge, kuriame organizatorių vertinimu, dalyvavo daugiau kaip 15 tūkst. žmonių, buvo priimta rezoliucija, raginanti respublikos valdžią sėstis prie derybų stalo ir pradėti dialogą su politinės opozicijos atstovais tarpininkaujant Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijai.

Opozicijos atstovų nuomone, šis dialogas būtų "taikus ir civilizuotas kelias respublikai rasti išeitį iš politinės aklavietės ir ekonominės izoliacijos".

Mitingo dalyviai balsavo už rezoliucijos nuostatą, kurioje reikalaujama, kad respublikos valdžia imtųsi priemonių sugrąžinti Baltarusiją "į civilizuotą Europą, o ne įtraukti respubliką į Rusijos imperiją".

Kalbėtojai paragino valdžią paleisti į laisvę "politinius kalinius", nutraukti baudžiamąsias bylas opozicijos lyderiams, kurios yra "aiškiai politinio pobūdžio".

Daugelis kalbėtojų kritikavo Baltarusijos ir Rusijos sąjungos susitarimus. Jų nuomone," ši sąjunga neperspektyvi" ir per ją "Baltarusiją gali būti įtraukta į regioninius konfliktus Rusijos teritorijoje".

Trečiadienį Minske vykusi akcija, skirta Baltarusijos Konstitucijos dienai, jos organizatorių nuomone, buvo "pirmasis didelis 2000 metų pavasario renginys".

Baltarusijos opozicija pareiškė šį pavasarį numatanti ir daugiau masinių demonstracijų, kurios bus surengtos kovo 25 dieną, balandžio 26 dieną ir gegužės 1 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.