aA
Dvidešimtmetis jaunuolis, trečiadienį sugautas Niujorke, apkaltintas įsilaužimu į du kompiuterius, priklausančius NASA “Jet Propulsion Laboratory” (JPL). Vienas iš jų buvo panaudotas sukurti pokalbių kambarį, skirtą įsilaužėlių diskusijoms.
Be įsilaužimų Raymondas Torricellis kaltinamas dar ir pornografinės reklaminės informacijos siuntimu bei Džordžijos ir San Chosė universitetų kompiuterių tinklų slaptažodžių vagyste.

Manoma, jog jis taip pat pavogė kredito kortelių numerius, kuriuos panaudojo įsigyti prekių už 10000 dolerių (apie 40 tūkst. litų).

Pagal Manheteno federalinio teismo turimos informacijos, R.Torricellis buvo gaujos, pasivadinusios “#conflict”, galva ir naudojosi slapyvardžiu “rolex”.

Kaltintojai teigia, jog 1998 metais kaltinamasis pasinaudojo savo namų kompiuterių įsilauždamas į du Kalifornijos JPL būstinėje esančius kompiuterius. Pasak dokumentų, likviduodama padarinius NASA išleido keletą tūkstančių dolerių.

Vienas iš užgrobtųjų kompiuterių buvo naudojamas būsimų kosminių misijų palydovų dizainui kurti ir analizuoti. Antrajame kompiuteryje buvo sutelktos laboratorijos komunikacijų ir elektroninio pašto priemonės.

Pirmajame kompiuteryje R.Torricellis įkūrė pokalbių kambarį, kuriame pasivadinęs “rolex” susitikinėjo su savo įsilaužėlių gauja. Kaip parodė kaltinamojo kompiuteryje esančių įrašų analizė, kambaryje buvo dalijamasi patirtimi, kaip įsilaužti į kompiuterius, pavogti kredito kortelių numerius. Taip pat buvo ketinama pasinaudojant kompiuteriais pakeisti “MTV Movie” premijų įteikimo rezultatus.

R.Torricellio kompiuteryje buvo rasta apie 76 tūkst. pavogtų slaptažodžių ir 100 kredito kortelių numerių. Jis įtariamas įsilaužęs į daugiau nei 800 kompiuterių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.