aA
Floridoje 22 metus kalėjęs už šešias žmogžudystes ir išžaginimą, kurių nepadarė, šeštadienį, panaikinus kaltinimus, psichiškai nesubrendęs vyriškis išleistas į laisvę.
DNR
49 metų amžiaus Jerry Frankas Townsendas teisėjo Scotto Silvermano nurodymu šeštadienį buvo paleistas iš kalėjimo praėjus 24 valandoms po to, kai apygardos prokuroras panaikino kaltinimus dėl dviejų moterų nužudymo ir trečiosios išžaginimo 8-ojo deš. pabaigoje.

J.F.Townsendas, kurio protavimas prilygsta aštuonerių metų vaiko mąstymui, gegužės mėnesį buvo išteisintas dėl kitų keturių žmogžudysčių Floridoje. Dviejose bylose jo nekaltumą įrodė DNR testas, o kitose tapo aišku, kad nufilmuotą prisipažinimą prievarta išgavo patys policininkai.

Daugiau nei 20 metų afroamerikietį J.F.Townsendą teisme gynęs advokatas Bruce'as Little'as pareiškė, kad prisipažinti įvykdžius nusikaltimą vertė patys policininkai, norėję užbaigti šias plačiai išgarsėjusias bylas.

"Jis elgėsi kaip vaikas, - sakė B.Little'as. - Jis padarytų viską, kad taptų kažkieno draugu, net pasakytų tai, ko nėra padaręs".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.