aA
Lietuva sveikina ir remia JAV prezidento George'o W.Busho ryžtingą įsipareigojimą drauge su partneriais tęsti NATO plėtrą, kuriant vieningą, klestinčią ir laisvą naująją Europą.
Tai Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pareiškė penktadienį, po JAV prezidento kalbos Varšuvoje, kurioje jis patvirtino, jog NATO 2002 metais pakvies tapti naujomis narėmis geriausiai narystei pasiruošusias kandidates.

"Lietuva įsitikinusi, kad JAV prezidento kvietimas "ištiesti rankas ir atverti širdis naujiems nariams, kad saugumas būtų užtikrintas visai Europai", 2002 metų rudenį Prahoje bus įprasmintas Lietuvos pakvietimu įsilieti į Aljanso gretas", - rašoma Vilniuje paskelbtame Lietuvos UR ministro pareiškime.

Jame pažymima, kad JAV bei Europos valstybės niekada nepripažino Lietuvos ir kitų Baltijos šalių okupacijos.

"Džiaugiamės, kad JAV tęsia lyderio vaidmenį naikinant visas tebeesančias ar vėl dirbtinai brėžiamas skiriamąsias linijas Europoje", - pažymi ministras.

"Narystės Aljanse siekianti Lietuva ir toliau nuosekliai savo įsipareigojimus tarptautinei bendrijai, tęs NATO narystės veiksmų programos įgyvendinimą.Mūsų šalis, aktyviai dalyvaudama tarptautinėse taikos palaikymo operacijose, plėtodama gerus kaimyninius santykiu įtvirtina saugumą ir stabilumą Europoje", - rašoma pareiškime.

Jame pažymima, kad, kurdama modernias karines pajėgas, efektyviai prisidėsiančias prie NATO kolektyvinės gynybos bei kitų naujų iššūkių, Lietuva 2002 metais gynybai skirs 2 proc. BVP. Anot pareiškimo, parlamentinių partijų susitarimas gynybos klausimais bei auganti visuomenės parama rodo, jog Lietuva pasirinko teisingą kelią į saugią ir nedalomą Europą.

"Džiaugiamės, kad šis Lietuvos siekis yra vis geriau suprantamas ir mūsų partnerių transatlantinėje erdvėje", - pažymėjo Lietuvos UR ministras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.