aA
Mokytojams, mėgstantiems gaudyti nusirašinėjančius, ateis sunkūs laikai, jeigu spalvingasis kišeninis įtaisas, leidžiantis paaugliams siųsti žinutes savo klasės draugams, įsitvirtins rinkoje.
"Cybiko" yra tarpinis variantas tarp "Palm" kišeninio kompiuterio profesionalams ir "Nintendo Game Boy" vaikams. Aparatas turi nespalvotą skystųjų kristalų monitorių (LCD) ir mažą klaviatūrą.

Prietaisas gali atlikti pagrindines skaitmeninio asistento (PDA) funkcijas ir bendrauti bevieliu ryšiu su kitais "Cybiko" iki 100 metrų atstumu.

"Cybiko" kabeliu gali būti prijungiamas prie asmeninio kompiuterio. Juo galima žaisti žaidimus, keistis žinutėmis, skaityti elektroninį paštą.

Jei vienas iš kelių "Cybiko", esančių ryšio zonoje yra prijungtas prie kompiuterio su interneto ryšiu, kiti prietaisai per jį gali siųsti ir gauti elektroninius laiškus iš interneto.

"Cybiko" galimybes galima praplėsti dar vieno palikto prievado pagalba, skirto kad ir skaitmeninės muzikos grotuvų, naudojančių populiarųjį "MP3" bylų formatą, prijungimui.

"Cybiko" vartotojams apie naują žinutę praneša vibruodamas. Jei vienas įtaisas ignoruos šį signalą, siunčiantysis "Cybiko" gaus apie tai pranešimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.