aA
Penktadienį Vilniuje prasideda tarptautinė moterų teisių konferencija, kurioje tris dienas bus svarstomi įvairūs lyčių lygybės aspektai - nuo prekybos moterimis iki moteriškų iniciatyvų versle.
Ketvirtadienį vakare pagrindiniai konferencijos dalyviai ir organizatoriai žurnalistams teigė, jog pagrindinė konferencijos tema bus kova su prekyba moterimis.

Islandijos teisingumo ir vidaus reikalų ministrė Solveig Petursdottir (Solveiga Petursdotir) sakė, kad konferencijos metu bus ieškoma būdų, kaip užkirsti kelią šiam baisiam nusikaltimui, tariamasi dėl bendradarbiavimo galimybių.

Ypač daug šiuo klausimu diskutuos Šiaurės ir Baltijos šalių ministrai, per kurių susitikimą, Islandijos ministrės teigimu, turėtų būti įkurta speciali darbo grupė informacijos pasikeitimui ir bendradarbiavimo stiprinimui tarp Baltijos ir Šiaurės šalių.

Pasak Švedijos lyčių lygybės ministrės Margaretos Winberg (Vinberg), Europos Parlamento Moterų komiteto duomenimis, kiekvienais metais į Europos Sąjungą atvyksta apie 500 tūkst. moterų, kurios tampa prostitutėmis.

Pasak ministrės, pagrindinė priežastis yra nedarbas, be to, daug moterų apgaule yra įviliojamos į šį verslą.

Tarptautinė konferencija, kurią globoja Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, yra 1999 metais Islandijoje vykusio panašaus forumo tęsinys.

Konferencijoje "Lygios moterų ir vyrų galimybės demokratinėje visuomenėje. Reikjavikas-Vilnius" ketina dalyvauti apie 600 atstovų iš 12 šalių - Danijos, Estijos, Islandijos, JAV, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.