aA
Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) taryba trečiadienį savo posėdyje patvirtino kandidatus, kurie toliau varžysis tolesniuose vidiniuose partijos kandidato į prezidentus rinkimuose.
Dėl partijos kandidato į prezidentus posto varžysis Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos nariai: buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Irena Degutienė, Rasa Juknevičienė ir buvęs premjeras ir partijos vicepirmininkas Andrius Kubilius.

Kai kurie skyriai kandidatu į prezidentus buvo iškėlę ir dabartinį partijos lyderį buvusį Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį, tačiau jis kandidatuoti atsisakė.

Galutinis partijos kandidatas prezidento rinkimuose turėtų paaiškėti šių metų pabaigoje rengiamoje partijos konferencijoje.

Iki to laiko kandidatai susitikinės su partijos skyrių atstovais, pristatys jiems savo rinkimų programas.

Konservatoriai nusprendė rengti vidinius kandidato į prezidentus rinkimus, siekdami pagyvinti Seimo rinkimus skaudžiai pralaimėjusios partijos gyvenimą.

Be to, konservatoriai pasiūlė kitoms dešiniosioms partijoms ateityje surengti bendrus kandidato rinkimus.

Dabartinio prezidento Valdo Adamkaus kadencija baigsis 2003 metų pradžioje, inauguravus naują prezidentą. Eiliniai prezidento rinkimai numatyti 2002 metų gruodį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.