aA
Neapsakomai populiarus Japonijos ministras pirmininkas Junichiro Koizumis ketvirtadienį išleido savo pirmą elektroniniu paštu platinamo žurnalo numerį, kuriame prisipažino, jog užimdamas Vyriausybės vadovo postą jaučiasi lyg į narvelį uždarytas paukštis.
Junichiro Koizumi
Junichiro Koizumi
Iki ketvirtadienio vakaro daugiau kaip milijonas japonų užsiregistravo gauti nemokamą žurnalo numerį ir pirmas jo numeris buvo išsiųstas beveik 800 tūkst. abonentų. Kai kurie ministrų kabineto darbuotojai jau prakalbo, kad tai gali būti naujas pasaulio rekordas, kurį reikėtų įregistruoti Guineso rekordų knygoje.

Dauguma skaitytojų tikisi, kad naujasis leidinys padės jiems iš arčiau susipažinti su politiku, staiga įsiveržusiu į Japonijos politikos olimpą savo neeilinio žavesio dėka.

J.Koizumio populiarumas kaip diena ir naktis skiriasi nuo japonų požiūrio į jo pirmtaką Yoshiro Mori, kuris jau įėjo į istoriją kaip nepopuliariausias visų laikų Japonijos ministras pirmininkas.

Elektroniniu paštu platinamame žurnale "Liūtaširdis" - tai aliuzija į J.Koizumio gaurus bei pažadus imtis ryžtingų reformų - ministras pirmininkas skundėsi netekęs laisvės. Anot jo, daugeliui žmonių rūpi sužinoti, kas pasikeitė jam tapus premjeru. Į tai jis tegali atsakyti, jog prarado laisvę ir yra visą parą narvelyje uždarytas paukštis.

Apie 80 proc. respondentų, kuriuos apklausė viena Japonijos interneto kompanija, teigė, jog ministro pirmininko leidinys jiems buvo "labai įdomus" arba "įdomus". Tiesa, nemažai žmonių pašnekesių svetainėse skundėsi, jog žurnalas jiems labiau priminė mokyklinį sienlaikraštį ir kad jame nebuvo detaliai paaiškinta premjero politika.

Beje, J.Koizumis, kuris žadėjo priartinti politiką prie paprastų žmonių, savaitgalį su kai kuriais kabineto nariais keliaus po Japonijos šiaurinės ir pietinės dalies miestus, kur susitikinės su paprastais žmonėmis.

Anot savaitgalį atliktos apklausos, 85 proc. japonų remia premjerą J.Koizumį ir jo Vyriausybę. Tai - dar geresnis rodiklis negu rekordiniai 80 proc., kurie buvo nustatyti per ankstesnę apklausą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.