aA
Rusijos nacionalbolševikų lyderis Eduardas Limonovas interviu Rusijos laikraščiui komentuodamas oficialią Rusijos poziciją dėl Rygoje paskelbto nuosprendžio savo bendražygiams, apkaltino Rusijos valdžią, kad ji artima Latvijos specialiosioms tarnyboms.
"Rusijos valdžia - ne Rusijos, nes jai iš tikrųjų į viską nusispjaut. Klasiniu požiūriu ji artima Latvijos saugumui", - pareiškė E.Limonovas interviu, išspausdintame ketvirtadienį laikraštyje "Nezavisimaja gazeta".

Kalbėdamas apie politines jėgas Rusijoje, suinteresuotas jį suimti, E.Limonovas nurodė, kad tai - "valdžia, Federalinė saugumo tarnyba".

Balandžio pabaigoje Rygos teismas nuteisė tris Rusijos nacionalbolševikus pagal kaltinimą terorizmu įvairų laiką kalėti - du jų gavo po 15 metų, vienas - 5 metus.

Patį E.Limonovą balandžio 7 dieną suėmė Rusijos specialiosios tarnybos Altajuje ir apkaltino prekiavus ginklais. Dabar jis yra Maskvos Lefortovo tardymo izoliatoriuje. E.Limonovo advokatai du kartus apskundė nacionalbolševikų lyderiui paskirtą kardomąją priemonę - suėmimą, bet abu kartus Maskvos teismas atmetė jų prašymus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.