aA
Trečiadienio vakarą posėdžiavusi Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) valdyba nepriėmė sprendimo trauktis į opoziciją, o jos nariai teigė dėsiantys visas pastangas, kad valdančioji koalicija būtų darbinga.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius
© ELTA
"Yra pakankamai vieninga nuomonė, kad mums reikia dirbti ir išnaudoti visas esančias galimybes", - sakė po Valdybos posėdžio jos narys Seimo pirmininko pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

"Tol, kol tai bus įmanoma", - pridūrė jis.

G.Steponavičius teigė, jog LLS valdyba nesvarstė partijos pirmininko Artūro Zuoko iniciatyvos sujungti Seime liberalų ir socialliberalų frakcijas.

"Ši iniciatyva nebuvo svarstyta, turint omeny, kad po partijos pirmininko pavaduotojo iniciatyvos viešai buvo išsakyta neigiama nuomonė iš Seimo pirmininko pusės", - sakė G.Steponavičius.

Tokį pasiūlymą trečiadienį ryte A.Zuokas telefonu pateikė Naujosios sąjungos lyderiui Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui.

Socialliberalų frakcija nusprendė svarstyti galimybę sujungti frakcijas tik tuo atveju, jeigu pasiūlymas bus pateiktas oficialiai ir raštu.

A.Paulauskas, komentuodamas BNS A.Zuoko pasiūlymą, abejojo jo rimtumu. Abejonių NS lyderiui sukėlė tai, kad patys liberalai prieš daugiau kaip mėnesį svarstė, bet nepritarė tokiai idėjai.

G.Steponavičius neigė, jog Valdyba svarstė klausimą dėl pasitraukimo į opoziciją, ar kad kuris nors iš Valdybos narių būtų tai siūlęs.

Tačiau jis pažymėjo, jog liberalai "nori aiškumo" iš koalicijos partnerių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.