aA
Geriausi “Delfi” ir “Veido” portalo skaitytojų komentarai
Kalba netaisyta

nerūkanti, 13.06.2001 09:42

Čia nuo visuomenės priklauso. Anksčiau prieš daug metų negalėjai normalios moters pamatyti su cigarete, nes rūkydavo moteris užsislėpusios. O kurios rūkydavo viešai arba laisvo elgesio arba priklausančios bohemai. Dabar kiti laikai. Ir rūkymas tampa visuotinai madinga vertybe. Kai jau surūkai dėl mados pakelį, tampa rūkymas įpročiu. Kaip čia pasakyti, "kol neparūkau ne paskrendu". Moterys daugiau rūko, vėl gi dėl mados. Ir rūkorių didėja geometrine progresija.

Aš, kai nerūkanti toliaruoju tiek vyrus tiek moteris rūkorius. Sveiko proto vyrai taip pat į tai žiūri. Teko ne kartą juokais ir rimtai kalbėtis. Pats rūkymas yra tik savo ir kitų sveikatos žalojimas.

Vienodai šlykčiai atrodo, kai parūkęs asmuo, po to (ypač kai cigaretės būna pigios), nusispjauna susikaupusi kartumą burnoje. Estetiškai ir kultūringai rūkančių yra mažai.

Vyrai, kurie čia drąskosi su keiksmažodžiais prisibijo rūkančių. Nes jei tu sau leidi viešai rūkyti, jau esi pachuistė, o reiškia ir nagla ir su bjauriu charakteriu, nenusileidžianti, kovojanti. Pagalvokit, reikia moteriai kovoti su visuomenės požiūriu, kad rūkanti moteris jau šiokia ir anokia. Ir nors rūkanti moteris nebūtinai feministė, bet jau vyram matyt skamba pavojaus varpai. Lai skamba.

YRA PROTINGŲ VYRŲ IR MOTERŲ, IR TARP ČIA PASISAKANČIŲ IŠ KART JAUČIASI KURIE TOKIE YRA.

Daugėja moterų rūkalių