aA
Lietuva sėkmingai artėja prie derybų dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) pabaigos, o Airijos piliečių nepritarimas ES šalių Nicos sutarčiai neturės įtakos Lietuvos narystei ES, teigia Lietuvos vyriausiasis euroderybininkas Petras Auštrevičius.
EU
Trečiadienį vykusiame Vyriausybinės Europos integracijos komisijos (VEIK) posėdyje buvo pristatyti Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą konferencijos, vykusios šios savaitės pradžioje Liuksemburge, rezultatai. Joje buvo patvirtinti pastarojo pusmečio Lietuvos derybų dėl narystės ES rezultatai ir atidaryti du nauji derybiniai skyriai.

Lietuva ir ES dabar yra suderinusios iš viso 17 skyrių, iš kurių dešimt - vien per pastarąjį pusmetį, Europos Sąjungoje pirmininkaujant Švedijai. Su ES dėl narystės Lietuva derasi iš viso pagal 31 skyrių.

Po VEIK posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje P.Auštrevičius pasidžiaugė, kad Lietuva sėkmingai priartėjo prie derybų pabaigos.

"Su 17 derybinių skyrių Lietuva jaučiasi tikrai viduryje, stovėdama šalia Slovakijos ir Čekijos, netgi kaimynus lenkus esame aplenkę 1 derybiniu skyriumi", - sakė jis.

P.Auštrevičiaus teigimu, derybų tempas linkęs augti ir 2002 -ieji metai yra "visiškai realus laikas" Lietuvai sėkmingai pabaigti derybas dėl narystės.

Komentuodamas praėjusią savaitę Airijoje vykusio referendumo rezultatus, P.Auštrevičius pripažino, kad neigiami referendumo rezultatai "iš tikrųjų sukėlė tam tikrų rūpesčių".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.