aA
Antarktidoje dirbantys mokslininkai nepabūgo įspūdingo šalčio ir nusprendė apsinuoginti prieš fotoaparato objektyvą.
Nuogo vyro, gulinčio ant ledo luito, nuotrauka įtraukta į 2001-ųjų metų Naujosios Zelandijos mokslininkų, studijuojančių sezoninius pakitimus, kalendorių.

Iš pradžių buvo išleista tik 200 kalendoriaus kopijų mokslininkų šeimos nariams ir draugams, tačiau atsiradus daugiau norinčių jį įsigyti, vėliau teko atspausdinti ir daugiau kopijų.

Pats pozavęs nuotraukoms Simonas Gibsonas, leidžiantis kalendorius pastaruosius 3 metus, teigė: "Vieną kalendoriaus kopiją netgi teko siųsti į moterų vienuolyną. Vieno mūsų draugo sesuo yra vienuolė ir ji norėjo pasiimti ši kalendorių su savimi į vienuolyną."

Nors savanorių, norinčių nusifotografuoti naujam kalendoriui, nestinga, tačiau pasak Gibsono, pozuoti nuotraukoms nėra lengva.

"Nuotraukos šių metų kalendoriui buvo daromos spalio mėnesį 30-35 laipsnių šaltyje. Tokiame šaltyje viskas maksimaliai susitraukia" , - pasakojo Gibsonas. – “Turi būti labai atsargus, kad jokia kūno dalis nesušaltų ar nepriliptų prie ledo."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.